We maken gebruik van cookies

Accepteer

Fiscale optimalisatie installatiebedrijf

Heb je weleens nagedacht over fiscale optimalisatie voor je elektrotechnisch installatiebedrijf? Of misschien zegt dat begrip je helemaal niets. We leggen je graag uit wat fiscale optimalisatie inhoudt, wat de voordelen hiervan zijn en wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen.

Wat is fiscale optimalisatie?

Fiscale optimalisatie houdt in dat accountants en belastingadviseurs de situatie van je bedrijf in kaart brengen. Vervolgens beoordelen ze of er mogelijkheden zijn om de belastingdruk te verlagen. Ze zorgen dan dat je minder belasting betaalt of dat je bepaalde belastingen kunt spreiden over meerdere jaren. Fiscale optimalisatie maakt vaak deel uit van een financiële planning. Ook gebeurt het bij verschillende belastingaangiftes. Experts kijken in dat geval bijvoorbeeld naar de aftrekposten en de structuur van je onderneming.

Alle voordelen op een rij

Fiscale optimalisatie kan je bedrijf heel wat opleveren. Dit zijn de voordelen:

  • Je betaalt minder belasting, zonder dat je de regels overtreedt. Dat geld houd je over voor bijvoorbeeld investeringen in je bedrijf. Zo kun je je onderneming verder ontwikkelen zonder dat je meteen een lening moet afsluiten.
  • Fiscale optimalisatie is niet eenmalig, maar ook voor de toekomst. Zodra de structuur van je bedrijf optimaal is, heb je daar op de lange termijn profijt van.
  • Wil je je onderneming binnenkort laten overnemen? Met een optimale bedrijfsstructuur levert je dat een groot belastingvoordeel op.
  • Doe je ook zaken in het buitenland? Dan krijg je te maken met heel wat ingewikkelde wetten en regels. Daardoor gebeurt het vaak dat je dubbele belasting afdraagt over dezelfde inkomsten of winsten. Je betaalt dan dezelfde soort belasting in Nederland en in het andere land. Met fiscale optimalisatie betaal je één keer belasting, waardoor je flink bespaart.
  • Heb je zelf een groot vermogen? Dan ben je een zogenoemde high-net-worth individual. Ook dan is het mogelijk om minder belasting te betalen, bijvoorbeeld door een structuur van vennootschappen en stichtingen op te zetten. Zo profiteert niet alleen je installatiebedrijf, maar ook jijzelf van fiscale optimalisatie.

Fiscale optimalisatie vs. belastingontduiking

Soms verwarren mensen fiscale optimalisatie met belastingontduiking. Maar dat is volledig onterecht. Fiscale optimalisatie gebeurt namelijk altijd volgens de geldende wet- en regelgeving. Er is dan dus geen sprake van belastingontduiking, want daarbij overtreed je juist wel wetten en regels. Als je fiscale optimalisatie laat toepassen, hoef je dus niet bang te zijn dat de Belastingdienst achter je bedrijf aan komt of erger. Want je opereert altijd binnen de kaders van de wet.

Hulp nodig? VANTHUL staat voor je klaar

Vraag je je af of fiscale optimalisatie voor jouw installatiebedrijf een goed idee is? Of wil je de structuur van je onderneming optimaliseren? De specialisten van VANTHUL staan graag voor je klaar. We analyseren je bedrijf en kijken op welke punten je belasting kunt besparen. Ook helpen we je met verschillende belastingaangiftes. Bel of mail ons even om een afspraak te maken of voor meer informatie.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: