Strategische keuzes installatiebedrijf maken? Zo doe je dat

De installatiebranche blijft groeien. Thema’s als zorg, vergrijzing, energie en verduurzaming zijn erg belangrijk voor de toekomst. Het is dan ook verstandig dat jij de strategische keuzes voor jouw installatiebedrijf hier op aanpast. Benieuwd hoe je dat doet? Wij vertellen het jou.

5 kernvragen voor het maken van strategische keuzes

Je hoort weleens: een bedrijf dat stilstaat, gaat achteruit. Daar zit wat in. Maar hoe zorg je ervoor dat je blijft groeien? Door de juiste strategische keuzes te maken voor je installatiebedrijf. En dat niet alleen: je moet ze natuurlijk ook consequent opvolgen. Maar hoe kom je dan tot die strategische keuzes? Heel simpel. Door jezelf een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

  1. Wie is jouw doelgroep?
  2. Wat onderscheidt jou van andere installatiebedrijven?
  3. Hoe spreek je je doelgroep nu aan? En hoe wil je jouw doelgroep in de toekomst aan gaan spreken?
  4. Wat is jouw identiteit? Hoe wil jouw organisatie zijn en uitstralen in de toekomst?
  5. Wat heb je nodig om je doelen te realiseren?

Bij het beantwoorden van bovenstaande vraagstukken is belangrijk dat je je het volgende realiseert: jij en je medewerkers zijn verantwoordelijk voor de resultaten die jullie behalen. Stel jezelf dus zeker kritisch de vraag of jullie doel niet te ambitieus is. Ook is het goed om te weten dat strategie een voortdurende discussie is. Zeker in de snel veranderende wereld om ons heen. Strategische keuzes voor een installatiebedrijf zullen altijd bijgesteld worden.

 

VANTHUL helpt je graag met strategische keuzes

Om een koers te bepalen voor jouw bedrijf moet je scherpe, strategische keuzes (durven) maken. VANTHUL focust zich op het waarmaken van jouw ambities. Daarbij houden we rekening met de continuïteit van jouw onderneming. Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken? En kun je wel wat hulp gebruiken van iemand van buitenaf, die met een kritisch oog naar je organisatie kijkt? Stop dan met zoeken. We helpen je de juiste keuzes te maken, zodat jouw installatiebedrijf groeit. Met een heldere visie, een bedrijfsstrategie en meerjarenramingen komen we tot afgewogen strategische keuzes. Zo is je bedrijf klaar voor de toekomst. Lees hier alles over het programma ‘Financiële vrijheid.’ en ontdek wat het beste bij jouw onderneming past.

Gerelateerde Artikelen

Share: