We maken gebruik van cookies

Accepteer

De 6 belangrijkste KPI's voor installatiebedrijven

Een belangrijk deel van onze aanpak is gericht op het structureel verbeteren van de resultaten van installatiebedrijven. De betere resultaten bestaan uit een hogere winst, een betere kasstroom en een beter gevoel van controle.

Hieronder lees je de belangrijkste stuurinformatie voor installatiebedrijven.

 1. Gemiddeld uurtarief – alle uren
  Deel de omzet door alle gemaakte uren, inclusief het management, kantoorpersoneel, enzovoorts. Je krijgt dan het gemiddelde gerealiseerde uurtarief. Schrikken of valt het mee? Bij de meeste installateurs is dit even schrikken. Gelukkig hebben wij 16 drijvers van verbetering van het gemiddelde uurtarief geïdentificeerd.
 2. Toegevoegde waarde
  Inkoop delen door de omzet en je hebt de toegevoegde waarde als percentage van de omzet. Door dit te meten, bereken je hoe goed de verkoopvaardigheden van jou en je team zijn, en of de prijzen wel in orde zijn.
 3. Aantal nieuwe klanten
  En dan klanten van het type dat je wilt! Zoek je niche en voel je hier comfortabel in? Meet elke maand hoeveel nieuwe klanten je hebt weten binnen te halen.
 4. Gemiddelde opdrachtwaarde
  Mag je de hele opdracht uitvoeren, of alleen een deel? Hoe creatief ben je hierin? Hoe goed is jouw verkoopproces? Het antwoord op deze vragen wordt gemeten in deze kpi.
 5. Gefactureerde omzet
  Niet alleen de opboeking van de onderhanden projecten! Het gaat hier om de facturatie, dat zegt namelijk veel over de vitaliteit van jouw onderneming, de kasstroom, het marketing & sales proces.
 6. Winst – voor ondernemersinkomen
  Bereken de winst, voordat je het ondernemersinkomen ervan af haalt. Er zijn vaak veel fiscale redenen voor een bepaalde beloningswijze. Om succes te meten, haal je daarom de beloning van de ondernemer(s) uit de kosten. Zo weet je zeker dat je het juiste getal hebt. Dit meet o.a. de waarde van jouw onderneming, de efficiëntie, de processen.

Bij de meest succesvolle installatiebedrijven verbeteren de bovenstaande kpi’s elke maand. Wij hebben ongeveer 100 drijvers bij het verbeteren van deze kpi’s geïdentificeerd. In ons unieke InstallatieGroei programma begeleiden we ambitieuze ondernemers in de installatiebranche naar een leven met meer geld, meer tijd en een betere balans tussen zakelijk en privé.

Wanneer je er klaar voor bent:

 • Download de strategiekaart met meer achtergrondinformatie over bovenstaande kpi’s hier
 • Schrijf je ook in op onze nieuwsbrief om regelmatig updates zoals deze te ontvangen.
 • Download onze whitepaper over het bereiken van financiële vrijheid op InstallatieJournaal.nl:
 • Stuur mij een e-mail op support@vanthul.nl met als onderwerp “GROEI” en ik stuur je meer informatie over ons InstallatieGroei programma – alles vrijblijvend natuurlijk!

Financiële vrijheid

 

 

In de peiler ‘Ondernemingsgroei’ gaan we aan de slag met punten als: meer geldreserves, meer rust en vrije tijd, duidelijkheid binnen de organisatie, de juiste mensen op de juiste plek. Enz.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: