We maken gebruik van cookies

Accepteer

Corona update: verlaging van de aanslag 2020

Verwacht je dóór de coronacrisis een lagere winst over het jaar 2020, dan kun je een verzoek indienen voor een verlaging van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Je hoeft dan meteen minder belasting te betalen.

En heb je al te veel betaald, dan kun je het teveel betaalde bedrag terugontvangen. Houdt in beide gevallen wel rekening met enige verwerkingstijd bij de belastingdienst en verzoek desnoods om uitstel van betaling als je op dit moment niet meer kunt betalen.

Hoe dit je dit?

  • Voor de inkomstenbelasting kun je zelf de voorlopige aanslag via Mijn Belastingdienst wijzigen.
  • Voor de vennootschapsbelasting kun je jouw voorlopige aanslag wijzigen via Mijn Belastingdienst Zakelijk of gebruik dit formulier
  • Wanneer wij jouw aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting verzorgen, kunnen wij dit ook voor je doen. Neem daarvoor contact met ons op.

Belastingrente tijdelijk naar 0,01%

Als achteraf blijkt dat uw winst over 2020 toch hoger is en je te weinig belasting hebt betaald, dan ben je mogelijk een belastingrente verschuldigd vanaf 1 juli 2021. Het huidige percentage voor de inkomstenbelasting bedraagt 4% en voor de vennootschapsbelasting is dat zelfs 8%. Deze percentages worden tijdelijk drastisch verlaagd naar 0,01% (een verlaging naar 0% was technisch niet mogelijk). Voor de inkomstenbelasting geldt de verlaging van de belastingrente vanaf 1 juli 2020. Voor de vennootschapsbepaling en alle andere belastingsoorten gaat de verlaging in per 1 juni 2020.
De coronacrisis treft velen van ons. Heb je behoefte aan een gesprek met een adviseur bel of mail ons dan gerust. Wij staan, juist ook nu, graag voor je klaar!

Share: