We maken gebruik van cookies

Accepteer

SAR als beloningsstrategie om ICT-Talent langer te behouden

De concurrentie om talent in de ICT-sector is heviger is dan ooit. Een nieuwe manier om talent aan je organisatie te binden is door middel van Stock Appreciation Rights (SAR) als beloningsstrategie om de betrokkenheid en loyaliteit van je belangrijkste medewerkers te verhogen, waardoor ze langer voor jouw organisatie willen blijven werken.

Wat is SAR?

SAR is een soort aandelenbeloning waarbij jouw belangrijkste medewerkers profiteren van de waardestijging van je bedrijf, zonder daadwerkelijk aandelen te hoeven kopen. Key-medewerkers en Talenten ontvangen bij een waardestijging van je onderneming een financiële uitkering die gelijk is aan het verschil tussen de initiële waarde van de SAR en de waarde op het moment van uitkering. Zo profiteren de medewerkers die het belangrijkst voor jouw organisatie zijn van de groei van het bedrijf zonder de financiële risico’s van direct aandelenbezit.

 

Voordelen voor de organisatie

SAR is een ideaal middel om je meest waardevolle medewerkers te belonen en te behouden. Het helpt niet alleen om het beste ICT-talent aan te trekken, maar ook om die langdurig aan je organisatie te verbinden. SAR  laat je beste medewerkers delen in het succes op een manier die echt motiveert en waardeert. Ze hebben een direct belang bij het succes van het bedrijf, waardoor hun bijdrage aan de productiviteit en innovatie van de onderneming toeneemt en je langer plezier van ze hebt.

Voordelen voor de medewerkers

Een SAR-programma heeft veel voordelen voor medewerkers. Naast een financiële beloning bij een waardestijging van het bedrijf voelen medewerkers zich meer betrokken bij de bedrijfsdoelstellingen. Omdat SAR’s geen directe aankoop van aandelen vereist, blijven de belastinggevolgen voor de medewerkers beperkt tot het moment van uitbetaling.

SAR-specialist

Het ontwikkelen en implementeren van een SAR-programma is werk voor specialisten om zowel de werkgever als de werknemer te beschermen tegen vervelende (fiscale en juridische) verrassingen. Van ’t Hul adviseurs, fiscalisten en accountants heeft ervaren experts die een SAR-programma op maat voor jouw organisatie ontwikkelen en helpen implementeren. Inclusief het toekenningsprogramma, een solide berekening van de waardevermeerdering van de organisatie om de prijs bij uitbetaling te bepalen, de uitbetalingstermijnen en de administratie en compliance waarvoor we regelmatig checken of alle afspraken juridisch en fiscaal kloppen.

Wat kan SAR voor jouw organisatie betekenen?

Maak vrijblijvend een online afspraak met Gerd van ’t Hul om te verkennen hoe SAR in het personeelsbeleid van jouw ICT-onderneming past en zorgt dat je langer plezier hebt van je beste medewerkers. Stuur een e-mail aan Gerd@vanthul.nl – dan sturen wij je een link om de afspraak te maken op een moment dat jou het beste past.

Share: