We maken gebruik van cookies

Accepteer

Brexit en btw; vraag tijdig een vergunning aan

De Brexitdeal is weliswaar in januari afgeschoten, maar dat betekent zeker nog niet dat de Brexit zelf ook van de baan is.

Op dit moment is nog alles mogelijk. Misschien het kan zomaar zijn dat de Britten binnenkort vragen op een verschuiving van de Brexitdatum die nu gepland staat voor 29 maart 2019.

Brief van de belastingdienst

Met het oog op de naderende Brexit heeft de Belastingdienst ondernemers die regelmatig goederen afnemen vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) in een brief gewezen op de mogelijkheid om een zogenaamde artikel 23-vergunning aan te vragen.

btw betalen bij de douane

Zodra het Verenigd Koninkrijk zich terugtrekt uit de Europese Unie (EU) moeten ondernemers aangifte doen en btw betalen bij de douane bij iedere keer dat zij goederen vanuit het VK invoeren. Met een artikel 23-vergunning hoef je geen btw meer te betalen bij de douane, maar kun je de btw over de invoer verwerken in de reguliere btw-aangifte.

De Belastingdienst heeft bij de brief ook een aanvraagformulier voor de vergunning gevoegd. De Belastingdienst merkte daarbij op dat een ondernemer (bij een Brexit per? 29 maart 2019) in ieder geval tijdig een reactie van de Belastingdienst zou ontvangen als het aanvraagformulier nog vóór 1 februari zou worden ingezonden.

 

Neem je regelmatig goederen af vanuit het Verenigd Koninkrijk, maar heb je nog geen artikel 23 vergunning aangevraagd? Dan is het wellicht verstandig om dat alsnog te doen.

Gerelateerde Artikelen

Share: