We maken gebruik van cookies

Accepteer

Fiscale voordelen Tesla

Regelmatig krijgen we de vraag wat de fiscale voordelen van een Tesla zijn. Hieronder staan de van toepassing zijnde regelingen voor e-installateurs, bij aanschaf van een Tesla, uitgelegd:

Milieu investeringsaftrek

De aanschaf van een Tesla komt in aanmerking voor Milieu investeringsaftrek. De gouden tijden zijn wat dat betreft nu wel voorbij, want waar voorheen de gehele aanschaf als basis genomen werd voor de milieu investeringsaftrek, is het bedrag nu gemaximeerd op € 50.000.

De fiscale voordelen Tesla

Aangezien de huidige op de markt zijnde Tesla’s allemaal duurder zijn dan dit bedrag, is het maximale bedrag altijd van toepassing. Van dit bedrag is 36% aftrekbaar van de ondernemingswinst. Dat is dus € 18.000. Dit is echter niet het netto voordeel, het netto voordeel is de bespaarde belasting.

Stel in jouw besloten vennootschap is de winst € 150.000, in dat geval betaal je 20% vennootschapsbelasting. Je voordeel op grond van de milieu investeringsaftrek is dan € 18.000 x 20% is € 3.600.

Voor e-installateurs in de inkomstenbelasting is het relatieve voordeel groter. Zij betalen maximaal 52% inkomstenbelasting, na aftrek van de 14% MKB Winstaftrek. In dat geval mogen zij de € 18.000 in mindering brengen op de winst die belast is tegen 45%. Het netto voordeel is dan € 8.100.

Lees hier wat de fiscale voordelen zijn dan elektrische auto’s in het algemeen. 

Betaal je motorrijtuigbelasting?

Op dit moment hoeft de bezitter van een Tesla geen motorrijtuigbelasting te betalen

Ben je BPM verschuldigd?

Op dit moment is er bij aanschaf geen BPM verschuldigd.

Is de BTW aftrekbaar?

Wanneer jouw installatiebedrijf de BTW mag verrekenen, dan is bij aanschaf de BTW aftrekbaar in de aangifte over het tijdvak van aanschaf.

Wij hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je als bezoeker zelf een berekening kunt maken betreft de voordelen van de aanschaf van een Tesla. Klik hier om deze te downloaden.

Mocht je overwegen een Tesla aan te schaffen en vragen te hebben over de fiscale verwerking hiervan, neem je dan zeker even contact met mij op. Wij helpen je graag verder.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: