We maken gebruik van cookies

Accepteer

Hoe houd je je kennisniveau op peil terwijl je druk bent met werk

5 tips om ook tijdens drukte je kennis op peil te houden. De ontwikkelingen in de elektrobranche gaan razendsnel: van Internet of Things tot kunstmatige intelligentie. Om bij te blijven, is het belangrijk om je kennis op peil te houden. Maar hoe maak je daar tijd voor als je het eigenlijk altijd druk hebt met je dagelijkse werkzaamheden? VANTHUL geeft je 5 tips om ook in drukke tijden bij te leren.

1. Leer prioriteiten stellen

Het is verleidelijk om de hele dag door dingen op te pakken. Nog even een klant bellen over een offerte, je team helpen met dat nieuwe project en tussendoor een vergadering bijwonen. Zo ben je de hele dag druk bezet, zonder dat je aan echt belangrijke taken toekomt. Stel daarom prioriteiten. Deel je taken in in categorieën: wat is echt belangrijk en moet jij zelf doen en wat kan wachten of iemand anders oppakken? Zo heb je snel een overzicht van dringende taken. Doe die eerst en laat je niet afleiden door kleine taakjes die tussendoor komen. Op die manier houd je vanzelf tijd over om bij te leren.

2. Blokkeer je agenda

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch: blokkeer je agenda en volg die cursus gewoon. Zie het zo: een cursus is eigenlijk net zo dringend en belangrijk als een klus voor een klant. Want als je niet op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de elektrotechniek, kun je je klant uiteindelijk niet meer goed helpen. Dan verliezen jullie allebei.

3. Begin met boeken lezen

Er zijn meer manieren om je kennis op peil te houden dan alleen een cursus. Zo zijn er genoeg interessante, informatieve boeken waar je veel van opsteekt. Dwing jezelf niet om meteen een heel boek te lezen, maar kies vaste tijdstippen waarop je bijvoorbeeld 30 pagina’s leest. Op die manier houd je het leuk voor jezelf. En je bent geen hele dag of meerdere dagen kwijt aan een cursus, terwijl je toch nieuwe dingen leert.

4. Luister naar podcasts of audioboeken

Houd je echt niet van lezen of kan je jezelf er gewoon niet toe zetten? Gelukkig is tegenwoordig van bijna elk boek een audioversie. Dan kun je ernaar luisteren terwijl je met iets anders bezig bent. Ook via podcasts blijf je makkelijk op de hoogte. Zo heeft de Technische Unie een podcast die 15 minuten duurt. Die zet je makkelijk op terwijl je naar een klant onderweg bent. Ook de NEN, Studio Energie en Installatie.nl hebben boeiende podcasts.

5. Gebruik Blinkist

Heb je geen geduld om een heel (audio)boek te lezen of luisteren? Dan is Blinkist voor jou een uitkomst. Van alle 21.000 titels die ze aanbieden, kun je namelijk een samenvatting lezen of luisteren. Van elk boek duurt de audio-samenvatting maar een kwartier. Zo leer je snel bij. Je vindt er niet alleen boeken over technologische onderwerpen, maar ook over bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling.

VANTHUL helpt je bedrijf verder ontwikkelen

Een andere belangrijke manier om tijd vrij te maken voor cursussen, is door strategische bedrijfskeuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan je werkprocessen sneller en efficiënter maken, zodat er meer tijd overblijft. Over dat soort keuzes adviseert VANTHUL je graag. Samen met jou kijken we wat voor jouw elektrotechnische installatiebedrijf de beste opties zijn. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak of meer informatie.

Gerelateerde Artikelen

Share: