We maken gebruik van cookies

Accepteer

Je bedrijf moet altijd klaar zijn om verkocht te kunnen worden

In je elektrotechnisch installatiebedrijf zit veel van je geld. En of je nu ooit geld wil maken van de waarde in je bedrijf, voor je pensioen, of dat je het bedrijf aan je kinderen wil overdoen. Alsnog is het handig om je bedrijf te behandelen alsof het klaar is voor de verkoop. Hierna leggen wij uit waarom.

Alles is tiptop in orde

Wat doet een ondernemer op het moment dat hij begint te denken aan het verkopen van zijn bedrijf? Precies, op dat moment wordt er veel geld en tijd gestoken in het verkoop-klaar maken. Maar sommige dingen kan je niet meer oplossen. Als je daarom je bedrijf op ieder moment beschouwt alsof je het wil verkopen, zorg je ervoor dat tussentijds alles al op orde is. Stel dus niet uit tot morgen..! Dat spaart een hoop tijd en geld uit.

Alles op de juiste plek

Zakelijk en privé moeten gescheiden zijn. Dat is niet alleen fysiek het geval. Ook zakelijk en in je bedrijf zal dat het geval moeten zijn. Door constant te denken aan verkoop, zorg je ervoor dat investeringen gelijk op de juiste plek terechtkomen. Of dat ze op de juiste plek terecht gaan komen.

Efficiënter werken

Iedere organisatie zou zijn processen moeten beschrijven. Want er zijn 100 manieren waarop je een klus kan doen. Maar er is er maar 1 de beste. En dat is de manier waarop jouw bedrijf het doet. Dus waarom zou je niet nu al beginnen met het opschrijven hoe je dingen doet? Je kan dan gelijk ook zorgen dat het zo efficiënt mogelijk ingericht is. Daarmee heb je dus ook het proces beter onder controle, waardoor je meer winst zult maken.

Je bouwt een organisatie

Doordat je in gedachten altijd verkoop in je achterhoofd houdt, bouw je ook een organisatie op. Het draait dus niet alleen om jou en jouw aanwezigheid, maar om alles wat er is. Je mensen, je spullen, je overeenkomsten. Door op deze manier te denken wordt je dus ook gedwongen losser te komen van je bedrijf. Dat zorgt niet alleen voor meer waarde, maar ook dat jij als eigenaar je kan focussen op groei en aan je onderneming werken.

Je bouwt een team

Door als eigenaar te denken aan verkoop, zal je andere teamleden ook meer werk in handen geven. Dat heeft namelijk een voordeel omdat je daarmee ook de teamgeest in het bedrijf maakt. Hierdoor is iedereen gericht op de klant en het bedrijf en zorg je voor een goede sfeer.

Dus: zorg voor een verkoopklaar bedrijf

Zorgen voor een verkoopklaar bedrijf levert je dus niet alleen iets op als je denkt aan verkopen. Tijdens het hele bestaan van je bedrijf denken aan verkoop zorgt ook nu voor meer geld, meer winst en meer vrijheid. Neem contact met ons op als je hierover vragen hebt.

Gerelateerde Artikelen

Share: