We maken gebruik van cookies

Accepteer

Werk je aan of werk je in je onderneming?

“Ik snap het wel, je bent heel erg druk, aan de telefoon, mails, vragen van medewerkers, plannen, vragen van opdrachtgevers en ga zo maar door. Maar wat ben je eigenlijk aan het doen? Je doet soms werk dat anderen ook zouden kunnen doen, soms vind je het werk niet leuk en dan ook nog de administratie rompslomp.”

Ik begin er met ondernemers steeds weer over. Als je zelf bezig bent met werk in je onderneming bezorgt dat je vandaag omzet. Als je vooral bezig bent met werk aan je onderneming, dan schep je waarde en groei.

Wanneer werk je in je onderneming?

In je bedrijf werken gaat over uren draaien voor klanten, administratieve zaken, leiding geven aan je medewerkers, zorgen voor materiaal ter plekke enzovoorts.

Wanneer werk je aan je onderneming?

Aan je bedrijf werken gaat over werk binnen halen, marketing, productontwikkeling, leiderschap, enzovoorts. Als je meer aan je onderneming werkt, is je onderneming succesvoller, levert het minder stress op en is leuker om in te werken en winstgevender.

Wees kritisch op je tijdsbesteding en je zou drie dingen nog zelf moeten doen:

  • Hoog gekwalificeerd werk dat anderen niet kunnen doen (niet meer dan 30% van je tijd)
  • Onderhoud contacten met je klanten, bewaken van de toegevoegde waarde, opdrachten binnen halen, communicatie (60% van je tijd)
  • Leiderschap, inspireren team, kwaliteitsbewaking (10% van je tijd)

Dit kan alleen als je zelf richting geeft aan je onderneming, doelen stelt, daarover openbaar communiceert. Doe je dat dan wordt het ook aantrekkelijker om voor je te werken en dan vind je de juiste mensen om werk aan te kunnen delegeren.

Kijk vooruit

Laat de technologie voor je werken, denk aan prefab materialen, want dan wordt het werk leuker voor je team, zorg voor de juiste gereedschappen en aan de opleiding van je team. Als je een aantrekkelijke onderneming hebt om voor te werken en je betaalt je team goed, dan bouw je aan de toekomst van je onderneming.

Wij hebben daarom voor onze klanten drie producten ontwikkeld, namelijk:

  • Meer geld; optimaal ondernemen, ideale structuur, inzicht, proactieve besluitvorming
  • Meer winst; groei potentieel, meer winst, geldstroom verbeteren, ondernemerschap ontwikkelen
  • Meer vrijheid; leiderschap ontwikkelen, bedrijfsopvolging, pensioen zeker stellen, nalatenschap

 

Met alle drie de producten helpen we ondernemers om meer aan hun onderneming te werken en niet in.

Maak vrijblijvend een afspraak zodat wij kunnen kijken wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: