We maken gebruik van cookies

Accepteer

Zo kun je zorgeloos ondernemen

Waarom ben jij ondernemer geworden? Misschien wel omdat het je meer vrijheid gaf, omdat je het een leuke uitdaging vond of omdat je goed bent in mensen aansturen. Maar ondernemen levert je vast ook weleens moeilijkheden op. Wij vertellen hoe je zorgeloos kunt ondernemen, zodat je weer kunt genieten van je bedrijf.

Zorg voor een heldere ondernemingsstructuur

Je ondernemingsstructuur is de basis van je bedrijf. Als je hier bewust mee aan de slag gaat, zet je flinke stappen. Want er is veel meer dan alle mogelijke klussen aannemen en hopen dat je onder de streep nog iets overhoudt. Weet jij bijvoorbeeld waar de potentie van je installatiebedrijf ligt en hoe je meer winst maakt? Dat zorgt voor veel meer rust op financieel gebied. De specialisten van VANTHUL helpen je graag op deze gebieden met het programma Helder:

  • Optimaal ondernemen. We zorgen dat je voldoet aan alle wettelijke eisen. Ook helpen we je met een besparingsstrategie, bijvoorbeeld als het gaat om belastingen.
  • Ideale ondernemingsstructuur. Een verandering van de structuur zorgt vaak voor belastingbesparingen. Wij kijken welke ondernemingsstructuur het gunstigst uitpakt en voeren namens jou de gesprekken met de Belastingdienst. Ook zorgen we dat je minder risico loopt bij onverwachte gebeurtenissen.
  • Proactieve besluitvorming. Samen met jou stellen we een aantal doelen op. Die noemen we KPI’s (Kritieke Prestatie Indicatoren). Met het realtime dashboard kun je altijd zien waar je staat en of je je doelen haalt.

 

Kijk vooruit en laat je bedrijf groeien

Vrijwel elke ondernemer loopt hier vroeg of laat tegenaan: je hebt behoefte aan meer rust en vrije tijd naast je bedrijf. Tegelijkertijd wil je meer geld overhouden. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je het beste zorgen voor meer winst en je onderneming laten groeien. Met het programma Vooruitzien ondersteunt VANTHUL je hierbij op de volgende manieren:

  • Groeifactoren identificeren. We kijken waar potentiële groei in je bedrijf zit. Vervolgens bepalen we elk jaar de waarde van je onderneming. Daarnaast monitoren we de groeistrategie, zodat je op koers blijft.
  • Meer winst. Onze experts duiken in jouw cijfers. Zo komen we erachter wat de precieze kosten zijn en maken we een winstverbeterplan. Samen met jou zorgen we dat de winst stijgt.
  • Ontwikkeling in ondernemerschap. Hierbij zorgen we voor meer duidelijkheid in je organisatie, bijvoorbeeld over de bedrijfsvoering. Een ander resultaat is dat je team meer verantwoording neemt.

 

Houd geld over en krijg financiële vrijheid

Veel ondernemers houden zich niet graag bezig met de financiële kant van hun bedrijf. En dat is zonde, want er valt vaak heel wat winst te behalen. Denk daarbij aan besparen op belastingen en andere kosten. Soms denk je zelf dat een bepaald bedrijfsonderdeel een kleine kostenpost vormt, terwijl er heel wat geld naartoe blijkt te gaan. We snappen dat je je liever bezighoudt met de dagelijkse werkzaamheden van je bedrijf in plaats van cijfers. Daarom heeft VANTHUL het programma Financiële Vrijheid, waarmee we je bijstaan met deze diensten:

  • Inzicht in administratie. We houden toezicht op je administratie. Je krijgt van ons elk kwartaal een financieel en kasstroomoverzicht. Zo weet je precies hoe je bedrijf ervoor staat. Een jaarlijkse prognose maakt hier ook deel van uit.
  • Je ontvangt kasstroomrapporten, zoals maandelijks een overzicht van alle inkomsten en uitgaven. Dat noemen we ook wel het ‘Waar-is-het-geld-gebleven-overzicht’. Daarnaast maken we op basis daarvan een verbeteringsplan. We helpen je ook om je Cash Conversion Cycle te verkorten, zodat je onder andere minder werkkapitaal nodig hebt.

 

Mastermind traject

Binnenkort starten we met een Mastermind groep. Dit is een initiatief voor ondernemers in de installatiebranche die verder willen met hun onderneming. Waarschijnlijk werk je als ondernemer hard en veel en draag je een grote verantwoordelijkheid.

Maar waarom doe je het zoals je het nu doet? Hoe heb jij jouw uurtarief bepaalt? Wat is jouw kostprijs? Moet ik iemand aannemen? Kan mijn voorraadbeheer efficiënter? Hoe organiseer ik de werkvoorbereiding? Wanneer doe ik mijn investeringen? En waar investeer ik in? Enz. Tot slot ook; wat zijn mijn doelen voor over 10 jaar? Wat wil ik bereikt hebben en waarom? Wat moet ik daar voor doen? Is alles geregeld?

Kortom allemaal vraagstukken die wellicht regelmatig door je hoofd gaan maar waar je waarschijnlijk niet direct een antwoord op hebt of nog niet voldoende over na hebt gedacht. In de Mastermind groep gaan we hier me aan de slag.

We starten met een groep van maximaal 8 deelnemers en zijn op zoek naar ambitieuze ondernemers uit de installatiebranche die de doelen ook echt kunnen en willen halen.

 

Hulp nodig? Schakel VANTHUL in

Kun je wel wat hulp gebruiken om zorgeloos te ondernemen? Onze specialisten staan graag voor je klaar. Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking. Weet je niet precies op welke van de bovenstaande gebieden jouw bedrijf ondersteuning nodig heeft? Vul dan deze vragenlijst in. Dan adviseren we je over de beste optie.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: