Zo regel je het vermogensbeheer van je installatiebedrijf | VANTHUL

Vermogensbeheer installatiebedrijf; denk jij weleens na over je vermogen? Bijvoorbeeld over hoe je er het meeste uithaalt en of je buffer wel groot genoeg is om tegenslagen op te vangen? Want niet alleen jij als persoon, maar ook jouw bedrijf kan te maken krijgen met financiële tegenslagen. Bovendien wil je genoeg achter de hand hebben voor de toekomst, zoals wanneer je met pensioen gaat. Hier lees je alles over het vermogensbeheer van je installatiebedrijf.

Jouw vermogensbeheer van jouw installatiebedrijf

Je denkt misschien niet iedere dag aan de toekomst en waarschijnlijk al helemaal niet aan je financiële toekomst. Toch is het belangrijk om hierbij stil te staan. Want er zijn allerlei levensgebeurtenissen die gevolgen hebben voor je vermogen. Je financiële toekomst kan daarom nogal variëren door veranderingen in je levensloop. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende veranderingen:

 

Financiële planning als houvast

Hoe kun je je huidige en toekomstige financiële situatie nu het beste in kaart brengen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan? Dat kan met een financiële planning. Met de hulp van een financieel planner krijg je dan een goed beeld van de toekomst. Samen met hem of haar zet je je inkomen, uitgaven en vermogen uit op een tijdlijn. Met dit heldere overzicht zijn zowel jij als je onderneming goed voorbereid op een financieel gezonde toekomst.

 

Zo gaat vermogensbeheer van je installatiebedrijf in zijn werk

Je kunt dus grip krijgen op het vermogensbeheer van je installatiebedrijf en van jezelf via een financiële planning. Maar hoe komt die precies tot stand? Allereerst ga je een aantal keer in gesprek met een financieel planner. De gesprekken gaan over je persoonlijke situatie. Deze onderwerpen komen dan onder andere aan bod:

  • Je inkomenssituatie
  • Vermogensopbouw
  • Uitgaven en risico’s
  • Je wensen en ambities voor de nabije en verdere toekomst

Deze informatie vormt de basis voor je financiële planning. De volgende stap is dat je een integraal plan ontvangt. Dit beschrijft je huidige en toekomstige situatie. Daarnaast maakt het duidelijk wat je al goed hebt geregeld en waar je nog kunt verbeteren of bijsturen. Vervolgens bespreek je de haalbaarheid van je wensen en ambities met je financieel planner. Tot slot adviseert deze je dan over concrete mogelijkheden om deze ook echt waar te maken.

 

Regelmatig bijsturen in jouw installatiebedrijf

Maar als je je financiële plan eenmaal hebt, kun je niet achterover leunen. Zo’n plan is namelijk maar een momentopname. Je leven staat natuurlijk nooit stil. Soms zijn er onvoorziene gebeurtenissen of loopt het anders dan je gedacht had. Daarom is het verstandig om je financiële planning regelmatig tegen het licht te houden, samen met je financieel planner. Op die manier kun je bijsturen als dat nodig is.

 

Hulp nodig bij vermogensbeheer? VANTHUL helpt je

Heb je hulp nodig bij het vermogensbeheer van je installatiebedrijf? Of wil je weten hoe de financiële toekomst van jezelf en je bedrijf eruit ziet? Schakel dan de financieel planners van Van ‘T Hul in. Samen met jou doorlopen we alle hierboven genoemde stappen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je bent verzekerd van een optimale financiële planning, want wij zijn FFP en CFP gecertificeerd. Dat betekent dat we aan alle eisen voldoen als het gaat om opleiding, bijscholing, gedragscode en toezicht. We kijken ernaar uit om kennis met je te maken!

Gerelateerde Artikelen

Share: