We maken gebruik van cookies

Accepteer

Bouwproductie 2021 krimpt 5 procent

De bouwproductie daalt in 2021 waarschijnlijk met 5%. Het ING Economisch Bureau voorspelt in het Vooruitzicht bouw dat de bouwproductie volgend jaar met 5% daalt. Dat heeft directe gevolgen voor jou als ondernemer in de elektrotechnische installatiebranche. In dit blog lees je alle details en hoe je je bedrijf gezond houdt.

Gevolgen van de coronacrisis komen later

Dit jaar is de krimp van de bouwproductie maar 2%, ondanks de coronacrisis. Dat komt doordat orders en opdrachten in de bouw vaak ver vooruit gepland zijn. Nu voeren bedrijven dus opdrachten uit die al in 2019 gepland waren. Daarnaast zijn het meestal langlopende projecten. De gevolgen van de coronacrisis worden daarom volgend jaar pas zichtbaar, met een verwachte daling van 5%.

Oorzaken en gevolgen van de krimp

De daling van de bouwproductie heeft een aantal oorzaken:

  • Er zijn minder investeringen in bedrijfsgebouwen
  • Consumenten hebben minder te besteden door de stijgende werkloosheid
  • Het consumentenvertrouwen is flink gedaald. Daardoor doen consumenten minder snel grote investeringen, zoals een nieuwbouwhuis kopen

Deze oorzaken hebben directe gevolgen voor jouw E-installatiebedrijf. Als mensen minder nieuwbouwhuizen kopen, worden er minder gebouwd. Daardoor daalt het aantal projecten voor jouw bedrijf. Denk dan bijvoorbeeld aan opdrachten om meterkasten te installeren en elektra aan te leggen in nieuwbouwhuizen. Hetzelfde geldt voor bedrijfsgebouwen: minder investeringen betekent een krimp van het aantal opdrachten.

Zo houd je je bedrijf toch gezond

Als je bedrijf (grotendeels) afhankelijk is van opdrachten uit de bouw, kun je dus volgend jaar in zwaar weer terecht komen. Nu je dit weet, is het belangrijk om daar nu al op in te spelen. Bij Van ‘t Hul hebben we verschillende diensten om je zo goed mogelijk bij te staan, juist nu er een moeilijke tijd aankomt. Hiermee helpen we je:

  • Meer groei: hoe houd je controle over dit soort ontwikkelingen en hoe zorg je voor meer geldreserves? Daar gaan we samen mee aan de slag. We adviseren je over en helpen je met jouw groeifactoren, bedrijfsgroei en kasstroomoptimalisatie.
  • Meer geld: je geldpositie op orde, financiële rust omdat je inzicht en overzicht hebt en meer geld overhouden door belastingbesparingen. Daar zorgen we voor als je voor deze dienst kiest. Op die manier helpen we je optimaal te ondernemen.
  • Meer vrijheid: wil je betere beslissingen nemen, financieel onafhankelijk worden en/of vervroegd met pensioen? Ook daarmee staan we je bij, onder andere door je leiderschap te ontwikkelen, je bedrijfsopvolging goed te regelen en je pensioen zeker te stellen.

Het Elektrotechnisch Installatiebedrijf Winst Systeem

Of kies voor ons uitgebreide programma, het Elektrotechnisch Installatiebedrijf Winst Systeem. Samen met jou stellen we zakelijke doelen en we geven je concrete tips. Met onze speciale aanpak garanderen we dat je de kosten van dit programma minstens 4 keer terugverdient. De voorwaarde daarvan is wel dat je doet wat we samen afspreken. Wat het programma precies inhoudt? Dat vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek. Lees hier meer over dit programma en onze andere diensten.

Twijfel je nog?

Weet je niet precies welke van deze diensten de beste keuze is voor jouw situatie? Of heb je behoefte aan advies over iets anders waar je tegenaan loopt met je bedrijf? Ook in die gevallen staan onze specialisten voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. We helpen je graag.

Gerelateerde Artikelen

Share: