We maken gebruik van cookies

Accepteer

Verschuiving werkzaamheden NOW-subsidie

Verplichte accountantsverklaring

De NOW-subsidie is dus een voorschot. Het UWV bepaalt het definitieve bedrag op basis van een vaststellingsaanvraag. Die bestaat uit gegevens die je zelf invult en een verplichte accountantsverklaring. Maak je gebruik van de eerste NOW-regeling? Dan kun je je vaststellingsaanvraag vanaf 7 oktober 2020 indienen. Maak je (ook) gebruik van de tweede NOW-regeling? Dan kun je de aanvraag vanaf 15 november 2020 opsturen. Voor beide regelingen geldt dat je vanaf die data 24 weken hebt om de vaststellingsaanvraag in te dienen.

Vertraging van de eisen

De verwachting was dat de eisen voor de accountantsverklaring inmiddels bekend zouden zijn. Maar dat is niet het geval. Het ministerie overlegt namelijk nog met beroepsorganisaties over de precieze eisen. Het is op dit moment onduidelijk wanneer het ministerie ze publiceert. Waarschijnlijk wordt het pas eind september of begin oktober. Omdat je 24 weken de tijd hebt om de vaststellingsaanvraag met accountantsverklaring in te dienen, is dat niet meteen een probleem. Ons advies is wel om na de bekendmaking geen maanden te wachten met je aanvraag.

Aanvraag afhankelijk van NOW-bedrag

Het enige wat bekend is, is dat de eisen afhankelijk zijn van het subsidiebedrag dat je hebt ontvangen. Hoe hoger het bedrag, hoe hoger de eisen:

  • Heb je een voorschot tussen de 20.000 en 100.000 euro ontvangen of een vaststelling tussen de 25.000 en 125.000 euro? Dan is het verplicht om een verklaring bij je vaststellingsaanvraag te doen. Die moet van een derde deskundige zijn, dus niet per se een accountant
  • Was je voorschot 100.000 euro of hoger of heb je een subsidievaststelling vanaf 125.000 euro? Dan moet een accountant de verklaring bij je aanvraag opstellen

Accountantsverklaring van VANTHUL

Heb je hulp nodig bij je vaststellingsaanvraag, bijvoorbeeld met de accountantsverklaring? Natuurlijk helpen onze specialisten je graag. Maar dat kan nu nog niet, omdat de precieze eisen nog niet bekend zijn. Voordat we een afspraak met je inplannen, wachten we daarom nog even af tot de verplichtingen duidelijk zijn. Natuurlijk lees je het meteen op onze website als het zover is. Heb je nu al vragen over de vaststellingsaanvraag van de NOW-regeling? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde Artikelen

Share: