We maken gebruik van cookies

Accepteer

Voorkom bijtelling bestelauto’s voor personeel

Als installatiebedrijf heb je vaak één of meerdere bestelauto’s die door het personeel worden gebruikt? Dan moeten zij belasting betalen over de bijtelling voor het privégebruik.

Eindejaarstip: Voorkom bijtelling bestelauto’s voor personeel

Als installatiebedrijf heb je vaak één of meerdere bestelauto’s die door het personeel worden gebruikt? Dan moeten zij belasting betalen over de bijtelling voor het privégebruik. Rijden zij op jaarbasis minder dan 500 km privé met deze bestelauto? Dan kunnen zij, net als voor een personenauto, een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ aanvragen. Daarnaast zijn er speciale mogelijkheden om bijtelling bij bestelauto’s te voorkomen. Denk daarbij aan:

  • een niet buiten werktijd te gebruiken bestelauto (auto ‘achter het hek’)
  • verbod op privégebruik bestelauto
  • verklaring uitsluitend zakelijk gebruik

Privégebruik van de bestelauto

Het is dan wel noodzakelijk om het privégebruik onmogelijk te maken en het autogebruik ook periodiek controleren om de bijtelling te voorkomen.

Als de bestelauto’s doorlopend afwisselend worden gebruikt en het privégebruik per werknemer niet te bepalen is, dan mag je kiezen voor eindheffing van € 300 per bestelauto.

Let op: als de bestelauto door de aard en inrichting (nagenoeg) uitsluitend geschikt is voor vervoer van goederen, en dat is toch vaak het geval bij installatiebedrijven, dan hoeft geen forfaitaire bijtelling in aanmerking te worden genomen.

 

Dat veel ondernemers niet thuis zijn in fiscale aangelegenheden, begrijpen we heel goed. Toch valt er juist op dat gebied vaak meer te winnen dan u denkt. Onze fiscale adviseurs maken de zaken overzichtelijk en laten zien waar kansen liggen om (soms aanzienlijk) te besparen. Benut de mogelijkheden en bespaar met fiscaal advies van VANTHUL adviseurs – fiscalisten – accountants. Lees hier wat wij kunnen betekenen voor de onderneming.

 

Bron: RB-special eindejaarstips

Gerelateerde Artikelen

Share: