We maken gebruik van cookies

Accepteer

Wat te doen als je geen overzicht meer hebt?

Je elektrotechnische installatiebedrijf is de laatste tijd enorm hard gegroeid. Je komt om in het werk. Met die groei ben je natuurlijk hartstikke blij, maar het brengt ook problemen met zich mee. En eigenlijk weet je niet hoe je die op moet lossen. In dit blog lees je handige tips voor als je het overzicht kwijt bent.
Zo krijg je snel weer grip op je onderneming.
 

Problemen door harde groei 

 Het is geen geheim: jouw installatiebedrijf is booming. Je levert zulke goede kwaliteit dat steeds meer klanten zich bij je willen aansluiten. Die kans grijp je met beide handen aan. Maar je begint te merken dat die groei niet alleen maar leuk is. Zo werk je steeds vaker over, ‘s avonds en in het weekend. En je zoekt wanhopig naar nieuw personeel, maar dat lijkt niet te vinden. Ook krijg je steeds meer te maken met klachten van klanten, omdat je ze simpelweg niet de aandacht kunt geven die ze verdienen. 

 

Tips om weer overzicht te krijgen 

Door die problemen raak je het overzicht kwijt. Hoe los je dit allemaal op zonder dat je overwerkt raakt en je klanten weglopen? Gebruik deze tips: 

  • Neem afscheid van hoofdpijnklanten. Je kent ze wel: klanten die veel klagen, (te) veel van je vragen en niet of standaard veel te laat betalen. Dit soort hoofdpijnklanten kosten jou als ondernemer de meeste tijd en zorgen voor veel stress, terwijl ze in verhouding weinig opleveren. Hoe moeilijk het ook is, het is het beste om afscheid van ze te nemen.
  • Richt je op A-klanten. Zorg dat je uiteindelijk alleen A-klanten overhoudt. A-klanten hebben de leukste klussen, begrijpen jouw organisatie en houden rekening met jouw planning. Daardoor leveren ze jouw onderneming het meeste op. A-klanten zijn bovendien heel tevreden over jouw bedrijf en vertellen dat aan hun netwerk van andere leuke en goede mensen. Die verwijzen ze naar jou door, zodat je nog meer A-klanten krijgt.
  • Help je team om zich te ontwikkelen en verder te groeien. Hoe meer kennis je team heeft en hoe meer ze afweten van de laatste ontwikkelingen, hoe efficiënter ze te werk gaan. Zorg dus dat ze verder groeien door ze cursussen en opleidingen te laten volgen. Dat levert uiteindelijk veel tijdwinst en meer tevreden klanten op. 

Als je deze tips in de praktijk brengt, zul je zien dat je eigenlijk (nog) geen nieuw personeel nodig hebt. Dit leidt er namelijk toe dat je hetzelfde werk in minder tijd gedaan krijgt. Zo kun je met hetzelfde team zelfs meer opdrachten aannemen, zonder dat jullie overwerkt raken. 

 

Hulp nodig? Van ‘t Hul staat voor je klaar 

 Dit zijn slechts een paar tips van de vele adviezen die we je kunnen geven. Ben je benieuwd hoe je je elektrotechnische installatiebedrijf nog veel efficiënter kan laten werken? Of wil je weten hoe je deze tips in jouw situatie concreet aanpakt? Misschien is ons Elektrotechnisch Installatiebedrijf Winst Systeem dan wel iets voor jou. Dan gaan we aan de slag met alle facetten van je bedrijf, met als gevolg 4x meer winst. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan of neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag. 

 

Gerelateerde Artikelen

Share: