We maken gebruik van cookies

Accepteer

Drie voordelen van 50-plussers in dienst hebben

Als je denkt dat je leven na 50 plus alleen maar berg afwaarts gaat heb je het mis. Sterker nog er zitten behoorlijk wat voordelen aan het leven van 50-plussers.

En dat niet alleen, er zitten ook behoorlijk wat voordelen aan het in dienst hebben van 50-plussers. Oud is goud zullen we maar zeggen. Ze brengen bijvoorbeeld een enorme dosis aan kennis en ervaring met zich mee en ze verzuimen een stuk minder. Maar er zijn nog meer voordelen van het in dienst hebben van 50-plussers. Wij noemen er drie in ons blog.

 

1. Financieel voordelig

Velen denken dat 50-plussers in dienst nemen vooral veel geld kost in plaats van geld oplevert. Misvatting. Het is zelfs zo dat de financiële voordelen van 50-plussers aannemen al voldoende zijn om oudere kandidaten in dienst ten nemen. Waarom? Omdat de overheid, het UWV en MKB-Nederland verschillende regelingen voeren om het aannemen van 50-plussers te stimuleren. Zo krijg je als bedrijf bijvoorbeeld een mobiliteitsbonus. Dit betekent dat je tot drie jaar lang maximaal €7.000,- aan premiekorting rekenen. Dit bedrag mag je aftrekken van de basispremie IVA/WAO/WGA. Ook krijg je bijvoorbeeld een No Risk polis. Wordt jouw werknemer ziek of arbeidsongeschikt? Dan betaalt het UWV de ziekte-uitkering. En zo zijn er nog veel meer financiële voordelen van het in dienst nemen van 50-plussers. Denk bijvoorbeeld aan loonkostensubsidie. Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

2. Minder verzuim

Een ander groot voordeel van 50-plussers in dienst nemen is misschien niet heel voor de hand liggend, namelijk minder ziekteverzuim. Wist je al dat uit onderzoek is gebleken dat 50-plussers minder verzuimen? En minder verzuim betekent minder onnodige kosten. Hoe het komt? Misschien omdat 50-plussers zeer loyaal zijn naar hun werkgevers. Een hoestje is geen reden om thuis te blijven. Het is wel zo dat 50-plussers zich gemiddeld iets langer ziek melden dan jonge werknemers. Dan zijn ze namelijk echt ziek.

 

3. Minder premie

Heb je een tijdelijke klus waar je iemand op moet zetten? Dan is het niet onverstandig om een 50-plusser in dienst te nemen. Je hoeft namelijk geen premie WIA en WW te betalen als je als werkgever een 50-plusser voor minder dan 6 weken in dienst neemt. Daarnaast brengt een 50-plusser ontzettend veel kennis, ervaring en loyaliteit met zich mee. Iets wat elk bedrijf wel kan gebruiken!

 

Wil je meer weten over de voordelen van 50-plussers in dienst nemen? En met name over de financiële voordelen hiervan? Neem dan gerust contact met ons op, dan zetten we samen de voordelen overzichtelijk op een rijtje.  

 

Gerelateerde Artikelen

Share: