We maken gebruik van cookies

Accepteer

Hoe behaal je je doelen?

Je bent dit jaar goed begonnen met allemaal goede voornemens. Je ging het dit jaar helemaal anders aanpakken, en in je hoofd had je al hoe het er uit moest zijn. De jaarwisseling is alweer even voorbij, en waarschijnlijk zit je weer in de waan van de dag. Al je goede voornemens en doelen voor je bedrijf zijn in rook opgegaan. Maar: het is nog niet te laat! Waarom zou je niet weer opnieuw beginnen? Hieronder 5 tips om je doelen te bereiken!

Tip 1: Heb je je doelen SMART gemaakt?

Je hebt vast weleens van SMART doelen gehoord. Het staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden.

Ik heb zelfs iemand ontmoet die er nog 2 woorden aan toevoegde. Dan werd het SMARTIE. De I staat voor Inspirerend en de E voor Engagerend (ben je bereid je hieraan te verbinden?) Waarom helpt dit ezelsbruggetje je bij het behalen van je doelen? Je maakt je doelen behapbaar voor jezelf. Als je niet weet wat je van jezelf verwacht, hoe kun je dan ooit aan je eigen verwachtingen voldoen? Terwijl het behalen van je doelen je juist zal stimuleren om er helemaal voor te gaan!

Tip 2: Werk meer aan je zaak dan in je zaak

Plan vaste tijden die je gaat besteden áán je zaak. Dat betekent: telefoon uit, en alleen maar werken aan de door jou gestelde doelen. Maak een actieplan en voer wijzigingen in je organisatie door aan de hand van dit plan. Je kunt je waarschijnlijk niet in een keer helemaal vrij maken uit je productie. Denk dan ook klein hierin. Als je van 0 komt en nu 4 uur in de week gaat besteden dan besteed je al 10% meer aan je zaak dan je nu doet. Lees ook onze blog; werken aan je onderneming en niet alleen in.

Tip 3: Neem je team mee

Neem je team mee in je doelen, of in ieder geval sleutelpersonen mee met je doelen. Het maakt het veel makkelijker deze te bereiken. Als jij als enige enthousiast bent over de doelen die je wilt halen, dan ga je op een gegeven moment aan het spreekwoordelijke dode paard trekken als je je organisatie wilt veranderen. Daarnaast werkt samenwerken net als een teamsport, zien is doen en maakt enthousiast!

Tip 4: Word lid van een peergroup

Het fenomeen Peergroup komt met name uit Angelsaksische landen. Het is een groep met gelijkgestemden en vergelijkbare bedrijven die elkaar in een veilige omgeving helpen om hun verantwoording te nemen en uiteindelijk elkaar helpen betere ondernemingen te worden. Omdat je in de peergroup zit is er ook een soort groepsdruk, waardoor je je nog meer gestimuleerd voelt om je doelen te bereiken. Je moet namelijk in de groep verantwoording afleggen over de bereikte doelen.

VANTHUL heeft met Mastermind ook een peergroup voor installatiebedrijven.

Tip 5: Meten = weten

Richt je rapportage ook in naar je nieuwe doelen. Want als je niet meet, weet je ook niet wat je hebt bereikt. Meten werkt stimulerend. Wat gaat goed? Wat gaat niet goed? Denk bij je doelen daarom na over wat je gebruikt als meetpunt. Als je meer omzet wilt, kun je gaan meten wat je gemiddelde omzet per klant is en dat per maand meten. Als je meer klanten wilt kun je gaan meten hoeveel nieuwe klanten je hebt behaald. Wij helpen jou als installateur al door een eigen lijst met meetpunten voor installatiebedrijven samengesteld te hebben. Waarschijnlijk kun je hiertussen al vinden wat van belang is om te meten om jouw doel te behalen.

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het bereiken of opstellen van je doelen? Neem dan contact met ons op of wordt deelnemer aan ons Mastermind programma. Wij helpen je graag met het bereiken van je doelen.

Fill out my online form

Gerelateerde Artikelen

Share: