We maken gebruik van cookies

Accepteer

Ondernemer of meewerkend voorman?

Iedere ondernemer wil groeien. In onze accountantspraktijk richten we ons op het verbeteren van het rendement en de groeimogelijkheden van de ondernemer in het MKB. We verdiepen ons in uw onderneming en stellen uw zakelijk belang voorop.

Die groei gaat soms geleidelijk, maar vaak ook met sprongen. Dat heeft te maken met kansen krijgen en kansen pakken. Soms loop je bij zo’n groeispurt aan tegen de grenzen van de onderneming. Jullie pand is ineens te klein, het wagenpark moet worden uitgebreid en je moet personeel aantrekken. In veel gevallen is extra financiering nodig en kunnen wij ondernemers helpen om de meest geschikte keuze te maken voor hun situatie.

Groei je ook als ondernemer?

Als jouw bedrijf groeit, hoe groei dan als ondernemer? Dat aspect wordt nogal eens over het hoofd gezien. Op een gegeven moment vraag je jezelf af: ben ik nog wel ondernemer, of ben ik meewerkend voorman? Bevindt jouw bedrijf zich nog in de startersfase, dan draait alles om jouw als ondernemer. Maar naarmate het bedrijf zich ontwikkelt, moet je als ondernemer steeds meer gaan delegeren en taken overlaten aan anderen. Dat is (lang) niet altijd makkelijk en het leidt soms tot wrijving, scheurtjes in de cultuur, fouten in het proces en ontevreden klanten. Ondanks dat je keihard werkt, heb je het gevoel dat je het allemaal niet meer overziet.

Persoonlijk ontwikkelproces van ondernemer naar meewerkend voorman

Je was ondernemer en ‘ineens’ ben je meewerkend voorman geworden. En later verandert deze rol naar die van manager en uiteindelijk tot leider. Iedere fase vergt immers andere leiderschapskwaliteiten van u als ondernemer. Het groeiproces van bedrijf is dus in feite óók een persoonlijk ontwikkelproces, waarbij jouw leiderschapsstijl moet aansluiten bij de groeifase van het bedrijf. Leiderschap kun je leren, maar het vereist vooral durf.

Bouwstenen

Wij helpen ondernemers graag om het groeiproces te managen. Met de 3 peilers van het model brengen we snel en overzichtelijk in kaart waar de kansen en bedreigingen liggen, welke mensen en middelen je nodig hebt, wat strategische partners voor je kunnen betekenen en welke kernactiviteiten zijn noodzakelijk om jouw business overeind te houden. Regelmatig zien we dat aan deze laatste bouwsteen in eerste instantie te weinig aandacht krijgt. Dat is jammer, want in dit onderdeel komen ook de vaardigheden naar voren, die nodig zijn om uw bedrijf te runnen en te (blijven) leiden door de verschillende groeifases.

 

Financiële vrijheid

 

 

 

In de peiler; Financiële vrijheid wordt ‘Leiderschapsontwikkeling’ uitgebreid behandeld, zodat jij als ondernemer verder kunt groeien.

Gerelateerde Artikelen

Fill out my online form

Share: