We maken gebruik van cookies

Accepteer

Hoe helpt accountant advies bij bedrijfsvoering?

In dit blog lees je hoe accountant advies bij je bedrijfsvoering helpt. Natuurlijk ben je het liefst bezig met de dagelijkse werkzaamheden van je bedrijf. Toch komt er veel meer kijken bij ondernemer zijn, zoals de bedrijfsvoering. Houd je bijvoorbeeld rekening met alle verplichtingen voor je werknemers, zoals verzekeringen en pensioen? En geef je niet onnodig veel geld uit aan belastingen?

Dit houdt bedrijfsvoering in

Een accountant voor advies over bedrijfsvoering, wat houdt dat eigenlijk in? Bedrijfsvoering is de manier waarop je je bedrijf bestuurt of beheert, oftewel het management. Het omvat alle bedrijfsactiviteiten, behalve de diensten die je verleent of producten die je produceert. Om te zorgen dat je bedrijfsvoering soepel verloopt, moet er een duidelijke rolverdeling zijn tussen werkgever en werknemer. Het gaat dus ook om de inrichting van je bedrijf. De volgende onderdelen maken deel uit van bedrijfsvoering:

Een accountant staat je vooral bij op het gebied van financiën en administratie. Maar we denken ook graag mee als het over personeel, huisvesting en organisatie gaat. Wij gaan verder dan je van een accountant zult verwachten. Met ons programma; “bereik financiële vrijheid” gaan we aan de slag met 3 op zichzelf staande programma’s. Na een uitgebreide vragenlijst doen wij een voorstel voor plan van aanpak en beslissen we met elkaar met welke producten we het beste aan de slag kunnen gaan voor jouw onderneming. Het grote voordeel? Als dit goed geregeld is, dan kun je meer tijd en geld investeren in de andere aspecten.

  1. financiële zekerheid
  2. ondernemingsgroei
  3. financiële vrijheid

 

De meerwaarde van accountant advies

Om je bedrijfsvoering te verbeteren, kan het advies van een accountant je helpen. Hoe precies? Een accountant heeft inzicht in alle cijfers van je bedrijf en analyseert deze. Hij is niet alleen gespecialiseerd in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische aspecten, maar ook in de juridische en fiscale aspecten. Hij weet daarom precies hoe je onderneming in elkaar steekt. Daardoor kan een accountant je heel goed adviseren over verbeteringen in je bedrijfsvoering. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Op welke gebieden je meer winst kunt maken
  • Hoe je meer geld overhoudt
  • Op welke belastingen je kunt besparen
  • Hoe je je administratieve proces efficiënter kunt maken

 

VANTHUL voorziet je graag van accountant advies over bedrijfsvoering

Heb je een installatiebedrijf en wil je je bedrijfsvoering verbeteren? Dan zit je goed bij de accountants van VANTHUL. Doordat wij gespecialiseerd zijn in de installatiebranche, weten we precies waar de knelpunten zitten. Zodra je die aanpakt, houd je meer tijd en geld over om te investeren in de andere onderdelen van je bedrijf, zoals personeel en organisatie. Zo brengt accountant advies over bedrijfsvoering je verder. Wil je ook graag advies of meer informatie? Wij helpen je graag. Bel of mail ons gerust even.

 

Gerelateerde Artikelen

Share: